Home2021-10-13T14:54:22+00:00

Welkom in de Kas van Kaat!

Welkom in de Kas van Kaat!

Maar wie is die Kaat eigenlijk?! Nou… dat zijn wij!
Een sociale, biologische onderneming waar we samen werken met respect voor mens en natuur.

In de Kas van Kaat vind je zes afdelingen; het atelier, de bakkerij, de civiele dienst, de kwekerij, de keuken & lunchcafé. Allen dragen we bij aan de Kas van Kaat. Met o.a. handgemaakte producten, diverse hartige en zoete lekkernijen, groente & fruit en natuurlijk ons gezellige lunchcafé.
Alles biologisch en met een verhaal.

Graag nemen we je even mee achter de schermen en vertellen we je iets meer over de Kas van Kaat.
De Kas van Kaat is sinds 2018 één van de dagbestedingslocaties van Omega Groep. Wij zijn gelegen op Buitengoed de Herfte in Zwolle. Dit is een uniek bedrijventerrein dat alleen bestaat uit sociale ondernemingen die, net als wij, bezig zijn met het begeleiden van mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt of in het onderwijs (even) niet redden. Hierbij werken we bij Kaat met de twee pijlers:

Op biologische en duurzame wijze omgaan met wat de natuur ons biedt.

Bij de Kas van Kaat telen we biologisch en werken we zoveel mogelijk met lokale producten. Ook gebruiken we duurzame en gerecycled materialen.

Ieder mens telt mee.

Iedereen heeft recht op een fijne werkplek en deze willen wij graag bieden. We zorgen voor een veilige werkomgeving met diverse werkplekken, waar ieder kan leren en ervaring kan opdoen, met volop aandacht en ondersteuning. Gelijkheid, respect en eerlijkheid staan hoog op de agenda.

Van lunchcafé tot kwekerij…
Heerlijke plek voor iedereen!

Pijl omhoog wit

Wat wij doen

Een samenwerking tussen onze vakkrachten en cliënt-medewerkers

Brood 80x80

Bakkerij

(h)eerlijke broden, koekjes en cake uit onze eigen bakkerij. Iedere dag worden er biologische broden gebakken en iedere dag is het een verrassing wat er nog meer voor lekkers wordt gemaakt.

Lees meer
Mes en vork 80x80

Keuken
&
Lunchcafé

Laat je in het lunchcafé verwennen door de (h)eerlijke producten uit de keuken van Kaat. Ook zijn producten uit de keuken in de winkel te verkrijgen. We werken met groenten uit eigen tuin en alles is (h)eerlijk biologisch.

Lees meer
Verfkwast 80x80

Atelier

Rechts achterin de kas vind je Atelier Hip! Hier werken we met de naaimachine, met verf, kralen, papier, garen, kaarten, noem maar op! Alles met een verhaal, alles zo duurzaam mogelijk. De gemaakte producten zijn te koop in de winkel.

Lees meer
Plant 80x80

Kwekerij

Hier vind je de kassen, moestuin, fruitbomen, bloemen-pluktuin, bessenstruiken en natuurlijk de kippen! Biologisch, seizoensgebonden en iedere keer weer wat te beleven. De producten zijn terug te vinden in de groentekraam en te proeven in de gerechten uit de keuken van Kaat.

Lees meer
Winkel 80x80

Civiele dienst

De civiele dienst zorgt voor (bijna) alles dat achter de schermen gebeurt. Zij zorgen voor de schoonmaak, het onderhoud, de koffie en thee voor alle afdelingen, de leuke spellen in de winkel en het inpakwerk voor andere bedrijven.

Lees meer

Onze blog

Lees in onze blog over wat de Kas van KAAT bezig houdt!

Lees meer

Activiteiten

Hier zie je wat er allemaal te doen is bij de Kas van Kaat

Week tegen Pesten

27 september - 1 oktober

Kerstpakketten

6 oktober - 9:30 am - 11 december - 5:00 pm

Kerst bij de Kas

10 december - 4:00 pm - 11 december - 9:00 pm

Samen sta je sterker

Om onze visie zo breed mogelijk te dragen hebben wij diverse partners die onze waarden delen. Wil je meer weten over onze partners? Klik op het logo!

Ga naar de bovenkant